Cupra Birkerød

Produktionen af to nye CUPRA-modeller er nu fastlagt

CUPRA Tavascan bliver den første model, der ruller af samlebåndet fra den nye, topmoderne Volkswagen Group-fabrik i Hefei. Tavascan rammer markedet i 2024, og markerer for CUPRA endnu et skridt i retningen mod en 100% elektrificering af brandet fra 2030.

CUPRA Tavascan bliver brandets første 100% elektriske SUV. Tavascan er blevet designet og udviklet i Barcelona, og holder sig tro mod CUPRA-brandets værdier. CUPRA er et ukonventionelt udfordrermærke, der samler følelser, elektrificering og ydeevne for at inspirere verden fra Barcelona.

Tavascan blev præsenteret som konceptbil på Frankfurt Motor Show i 2019, og siden da har ingeniørerne og designere fra Martorell Technical Center arbejdet for, at den færdige model forbliver tro mod det originale design. Det har, helt fra begyndelsen med Tavascan, været CUPRAs ambition at bevise at elektriske biler stadig kan emme af en unik sportslighed og forførende design, hvilket det færdige design bekræfter.

Tavascan vil blive bygget på den store MEB-platform. Den samme som understøtter Volkswagen ID5, ID6, Skoda Enyaq iV Coupe og Audi Q4 e-tron Sportback.


CUPRA Tavascan indfanger ikke kun visionen om moderne elektrificering, men den globaliserer også vores brand og tager CUPRA til nye markeder, hvilket produktionslokationen i Hefei også medvirker til.

Markus Haupt, vicepræsident for produktion og logistik hos Seat S.A., udtaler:

"At producere CUPRA Tavascan på Hefei-fabrikken er en stor mulighed for vores brand. Ligesom de andre køretøjer, der kommer fra Hefei-produktionslinjen, er vores bil baseret på koncernens MEB-platform. Dette skaber globale synergier, såsom stordriftsfordele, der fremskynder udviklingscyklusser og muliggør hurtigere time-to-market for nye produkter."

Flere nye helte, til en ny æra

Udover CUPRA Tavascan, rammer også CUPRA Terramar markedet i 2024. Terramar bliver en SUV i en helt ny generation af plug-in hybrider, der leverer omkring 100 kilometer i fuldelektrisk tilstand. CUPRAs serie af e-Hybrider fokuserer på ydeevne og moderne sportslighed, og er en del af det større billede, på rejsen mod at gennemføre elektrificeringsrevolutionen.

“Terramar er der, hvor alting startede for CUPRA. Vores nye sporty hybrid-SUV kombinerer dristige proportioner perfekt med en karakteristisk motorhjelm, inspireret af hajens spidse næse, der symboliserer gennembrudsmodstand og viljen til at vinde”, sagde Jorge Diez, CUPRAs designdirektør.

Terramar vil blive produceret på Volkswagen-koncernens fabrik i Györ, samme fabrik hvor mange af Audis modeller bliver produceret.